ISO 22000 este un standard internațional care definește cerințele pentru un sistem de management al siguranței alimentelor, acoperind nevoile tuturor organizațiilor din lanțul alimentar, de la producător la consumator.
Cu alte cuvinte, ISO 22000 este un standard internațional care se aplică tuturor companiilor și companiilor din lanțul alimentar, inclusiv organizațiilor conexe precum producătorii de echipamente, materiale de ambalare, agenți de curățare, aditivi și ingrediente etc.
Prin urmare,
putem spune că ISO 22000 este pentru companiile care doresc să-și integreze
sistemul de management al calității, precum ISO 9001 și sistemul lor de
management al siguranței alimentelor. Standardul încorporează elemente cheie
recunoscute pentru asigurarea siguranței alimentelor în toate etapele lanțului
alimentar, inclusiv:
- Interacțiune
- Managementul
sistemului
- Controlează
riscurile pentru siguranța alimentelor prin programe specifice
- Îmbunătățirea
și actualizarea continuă a sistemului de management al siguranței alimentelor
- Acoperă
majoritatea cerințelor standard de siguranță alimentară pentru comercianții de
produse alimentare
- Structurat în
conformitate cu clauzele sistemului de management ale standardelor ISO 9001 și
ISO 14001
- Ajută la comunicarea pericolelor cu partenerii lanțului de aprovizionare
Care sunt avantajele ISO 22000?
1. Introduceți în
afacerea dvs. principiile proceselor recunoscute la nivel internațional
2. Oferiți
furnizorilor și părților interesate încredere în produsele pe care le vindeți
3. Implementați
aceste controale de risc de-a lungul lanțului de aprovizionare
4. Asigurarea
transparenței obligațiilor și responsabilităților
5. Îmbunătățiți și actualizați continuu sistemul pentru a-și menține eficiența
Problema managementului siguranței alimentelor a făcut prima pagină a ziarelor în mai multe ziare din întreaga lume, atât de mult încât orice companie care alege să o ignore va trebui să facă față consecințelor. Obținând certificarea ISO 22000, vă veți demonstra angajamentul față de siguranța alimentară și conformitatea cu reglementările corespunzătoare privind siguranța alimentară, susținute de standardele ISO.
Obținând certificarea ISO 22000 conform standardului ISO, veți demonstra clienților și părților interesate angajamentul dumneavoastră față de siguranța alimentară. În plus, veți obține o certificare recunoscută la nivel global în managementul siguranței alimentelor și veți înțelege toate procesele și politicile necesare pentru a reduce riscul și a crește responsabilitatea și transparența. Acest lucru vă va oferi un avantaj competitiv datorită reputației sporite a mărcii dvs., ceea ce va duce la creșterea economică a afacerii pe care o dețineți. Pentru consultanta ISO merita sa apelati la Sicert!
Pe măsură ce
cererea clienților pentru alimente sigure crește, iar procesatorii de alimente
cer ingrediente alimentare sigure, certificarea ISO 22000 devine o necesitate
pentru orice organizație, demonstrând cererea crescută pentru standardele ISO.
Prin obținerea certificării ISO 22000, veți demonstra că îndepliniți cerințele
și veți crește încrederea clienților în produsul dvs. De aceea, experții noștri
se vor asigura că vă vor sprijini astfel încât să puteți fi compania de
încredere de care avem toți nevoie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu